Cats

Nu muzicalul, pentru că urăsc filmele muzicale. Exagerez de fapt; urăsc este un cuvânt prea serios. Înseamnă sentimente și nu simt ceva față de filmele muzicale; îmi sunt indiferente. Un singur film muzical se găsește în colecția mea, respectiv „The Sound of Music.” Este filmul preferat al bunicului meu și singurul pe care îl pot viziona fără să fiu obligat s-o fac.
Dar să revin. Pisicile. Sunt peste tot în oraș. Nu sunt genul de dog-person sau cat-person. Am avut și una și alta. Am ținut la fel de mult și la câinii și la pisicile din viața mea. Momentan prefer pisicile, pentru că nu mai am energia și timpul pentru a avea grijă și a plimba un câine. Pisicile pot trăi și numai în apartament. Dacă aș sta la curte însă mi-aș lua cel puțin un câine; maximum trei.

Trec zilnic pe lângă pisici abandonate, așa-zisele pisici vagabonde. Se apropie iarna și multe dintre ele, mai ales pisoiașii, vor muri de frig și de foame. De multe ori am vrut să iau o astfel de pisică și s-o aduc acasă. Dar, nu am atât de mult spațiu pentru a adăposti încă una. În plus, mi-e teamă ca o nouă pisică să nu-i strice educația motanului meu și să-l îndemne să distrugă mobila, jaluzelele etc.

Am totuși un regret: cu câțiva ani în urmă, soția mea C. a adus de afară un pisoiaș negru și zgribulit, într-o zi rece de toamnă. Am reacționat negativ și i-am spus să-l ducă înapoi de unde l-a luat. A fost o decizie pe care am regretat-o a doua zi, dar era prea târziu. C. a căutat pisoiul, dar nu l-a mai găsit. Poate că a murit sau poate că l-a salvat vreun suflet milostiv. Acum și pisoiul și C. sunt pierduți în negura amintirilor și remușcărilor. Sunt prezenți doar în fotografii.

Despre Ragnar

Nu mă căutaţi, pentru că nu sunt aici. Sunt pretutindeni... Sunt nicăieri... Am devenit una cu întunericul... Sunt numele rostit de mame la ceas de noapte, atunci când vor să-și sperie copiii. O șoaptă uitată în grădina paradisului ruinat. Coșmarul ce tulbură somnul abisului. Sunt eu: Ragnar.
Acest articol a fost publicat în Personale. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Cats

 1. Pingback: Spovedania | Caius

 2. Pingback: Stimulente | Ioan Usca

 3. cami zice:

  o altă pisică nu ar strica educaţia motanului; ştiu pe propria-mi piele:P
  faza nasoală e că nu-i poţi salva pe toţi şi, oricât de mulţi ai ajuta, va fi mereu unul la care să te gândeşti cu regret.

  P.S. – >:D<
  asta-i pt ultimele 2 propoziţii.

  Apreciază

 4. Pingback: Eu « Silence's Blog

 5. Camelia zice:

  „Sunt prezenți doar în fotografii”.
  Şi încatenaţi în amintiri. Se mai întâmplă ca unii să fie incompleţi pentru un drum întreg, pentru întregul unui drum.
  O întrebare, dacă îmi e îngăduit; domnia ta a văzut „Fantoma de la operă”?

  „Say you’ll share with me one love one lifetime” îţi (re)conturează ceva, cumva?

  După ce le vei fi ascultat, le poţi şterge. Îmi doresc să ştii cum să le primeşti.
  Îţi aduc şi un dar de suflet; filmul integral.

  Apreciază

  • Ragnar zice:

   Cred că acum vreo 15 ani sau mai mult am văzut ceva pe TVR. Posibil spectacolul cu Sarah Brightman. Însă, chiar dacă a fost asta, nu cred că am stat să mă uit la tot muzicalul. Singurul „show” Phantom of the Opera l-a care m-am uitat până la capăt a fost cel cu Tarja Turunen și Marco Hietala. 🙂 Am încercat să mă uit la filmul trimis de tine, dar am renunțat după 30 minute. Poate în altă zi. Nu pot să privesc un film muzical de bună-voie. :mrgreen:
   Totuși, îți ofer un indiciu: numai din 11 februarie 2012, postările de pe acest blog conțin 100% adevărul. Până atunci, unele au fost adevărate 100%, altele au fost inspirate de adevăr, iar unele au avut doar o vagă legătură cu adevărul. Adică, au fost minciuni. Ce reprezintă cele de mai sus, nu-ți voi dezvălui. O singură persoană cunoaște adevărul despre mine și intenționez să rămână așa. O vei găsi aici, dacă vei săpa suficient de adânc.

   Apreciază

 6. Camelia zice:

  Sincer, Ragnar, nu am dintr-acele curiozităţi cărora nimic nu le e inaccesibil şi nici nu vreau să aflu vreun alt „ceva” despre „tine” căruia să îi dau un sens. Las asta altora. Deşi ştiu multe despre logica adevărului şi a minciunii, despre a fi şi a părea. Am înţeles, da, că sensul „textului” nu e suma „frazelor” care te compun.
  PS
  Îmi închipui că nici “Omul de la Mancha” nu ţi-ar putea fi pe “plac”; nu mai contează. Ţi-am spus că dacă doreşti poţi înlătura urmele lăsate de mine.

  Apreciază

  • Ragnar zice:

   Probabil. Așa cum am spus, nu sunt un admirator al genului muzical.
   Este ok. Motivul pentru care comasez și șterg comentariile, acolo unde se poate, este unul personal. Mai devreme sau mai târziu însă, nici asta nu va mai conta. Îți voi lăsa urmele.

   Apreciază

 7. Camelia zice:

  Când am spus „urme”, mă refeream la acelea „sonore”; am intuit că motivul pentru care „comasezi şi ştergi comentariile, acolo unde se poate” este unul personal şi,mai cu seamă, hotărâtor, nu îmi spuneam că ai avea vreo „predispoziţie” pentru asta…glumesc acum.
  Alte urme ale mele, cele în cuvânt, nu au de ce să fie înlăturate, pentru că nu mormăie stupidităţi.
  Iar celor ale tale le doresc să îşi lase cititorii pradă uluirii, cititori care să ţi le prizeze şi să ţi le urmărească în toate complicaţiile cu putinţă, precum şi în toate asociaţiile, nu de alta, dar altfel întâmplându-se ar fi dezavantajaţi ei ca lectori, cât şi tu însuţi, cel cu scrisul…asta despre ceea ce spuneai cândva, depre cum ştim să „citim”.
  Şi-acum, să nu o mai lungesc…urez personajului tău, confruntat cu grele vâltori, să aibă în întâmpinarea lor tăiş de umeri virili, ca să nu despice cărare prin ei, să nu fie clătinaţi prea tare de convulsii. Şi să nu uite că în încercările vieţii e SINGUR…iar câteodată asta o va simţi mortificându-l, când se va simţi atât de gol.
  Restul…e poveste.

  Apreciază

 8. Il Serpente zice:

  Sa înțeleg că atunci când ai scris acest post monstrul din tine nu se ivise încă ?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.