Fiți fericiți!

Aud în ultima vreme foarte multe voci nemulțumite de această țară; de țara în care s-au născut și în care trăiesc. Până și trădătorii care au fugit de pe aceste meleaguri, așa-numita diaspora, se plâng de fosta lor țară: România e așa și pe dincolo. Tuturor acestor oameni le spun: Fuck Off!

Sigur, și eu m-am plâns de această țară, dar măcar eu am justificarea că strămoșii mei nu s-au născut aici, nu sunt români. Așa că pot să-mi exprim regretul că rudele mele au venit aici, în această cloacă. Voi nu. Voi să vă țineți gura și să-i mulțumiți dumnezeului vostru, oricare ar fi numele acestuia, că v-ați născut aici, acum. Sigur, vă puteați naște în Germania, dar la fel de bine vă puteați naște în Afganistan. Era mai bine? Sau în Rwanda. Sau chiar vă puteați naște în urmă cu trei mii de ani și să fiți sclavii mei. Adică, dau și eu un exemplu, nu săriți cu bâta.

Mulțumiți-vă cu ceea ce aveți. Țara voastră este așa cum este din cauza oamenilor care o locuiesc, iar aici sunteți și voi incluși. Mă rog, ceva mai recent, are și diaspora o oarecare contribuție, dar și aceia tot de aici provin. Puteți însă, oricând, să alegeți să părăsiți această țară, deși adevăratul patriot este cel care rămâne și încearcă să-și schimbe țara din interior, chiar cu prețul vieții sale; nu cei care fug precum șobolanii și o împroașcă cu noroi din cotețele lor pufoase din străinătate.
Aveți privilegiul de a fi, probabil, cei mai liberi oameni care au trăit vreodată pe aceste meleaguri; cel puțin, de când vă numiți daci, valahi sau români. Prețuiți-vă această libertate și aveți mare grijă ce faceți cu ea.

Puteți să alegeți să fiți fericiți cu ceea ce aveți sau să continuați să vă uitați peste gard și să spuneți că iarba este mai verde acolo. Dar, cel puțin, nimeni nu vă mai oprește să săriți acel gard și să vedeți cu propriii voștri ochi dacă este așa sau nu. Fericirea se găsește în voi, nu este o stare impusă de factori externi. Nu vă place cum se prezintă situația? Atunci luptați! Nu stați ca blândul miel, ce-și așteaptă moartea. Puteți fi mai mult decât atât.

Nu demult, acest popor stârnea admirația altor neamuri prin spiritul său. Unde a dispărut acum acel spirit? Unde este acel „pe aici nu se trece?” Sunteți adormiți cu toții? Păreați că v-ați trezit, în acel sumbru decembrie 1989. Chiar cu toată manipularea.

Poate că toate relele care vi se întâmplă nu sunt decât niște senzații trecătoare. Poate că așa în negru au văzut această țară și ceilalți înaintași ai voștri, la vremea lor. Poate că uitați cu prea multă ușurință momentele rele și vi le aduceți aminte numai pe cele bune. Și eu eram mai fericit înainte de 1989, dar asta din cauză că eram doar un copil. Poate că din acest motiv regretați și voi acele vremuri, pentru că erați tineri. Însă nu uitați că niciodată în istoria sa, acest popor nu a fost mai liber ca astăzi.

Anunțuri

Despre Ragnar

Nu mă căutaţi, pentru că nu sunt aici. Sunt pretutindeni... Sunt nicăieri... Am devenit una cu întunericul... Sunt numele rostit de mame la ceas de noapte, atunci când vor să-și sperie copiii. O șoaptă uitată în grădina paradisului ruinat. Coșmarul ce tulbură somnul abisului. Sunt eu: Ragnar.
Acest articol a fost publicat în Gânduri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Fiți fericiți!

 1. cami zice:

  total de acord:D

  Apreciază

 2. Pingback: Un om cu har « Ioan Usca

 3. PAUL SNAIDER zice:

  Alooooo! Liber sa ce ? Sa-l voteze pe Basel pentru o sacosa de malai ?

  Apreciază

  • Ragnar zice:

   Deși pornesc de la premisa că nu ai înțeles niciun cuvânt din ce am scris și, ignorând exclamația impertinentă, voi răspunde.
   Da, exact, liberi să voteze pentru o sacoșă de mălai, dacă asta vor oamenii. Pot însă, oricând, să ia acea sacoșă și să i-o trântească în cap celui care le-o oferă. Pentru că sunt liberi.

   Apreciază

 4. renata zice:

  Puţini oameni au curajul să spună asta: ” Puteți, însă, oricând să alegeți să părăsiți această țară, deși, adevăratul patriot este cel care rămâne și încearcă să-și schimbe țara din interior, chiar cu prețul vieții sale; nu cei care fug precum șobolanii și o împroașcă cu noroi din cotețele lor pufoase din străinătate.”
  Fiindcă imediat sunt acuzaţi de patetism, de ipocrizie, de laşitate, de o grămadă de chestii rele, cu excepţia crimă-viol-furt. 🙂

  Aşa că felicitări că ai zis-o atât de răspicat.

  Apreciază

 5. Theodora zice:

  Eu imi aduc aminte mai mult momente rele decat pe cele bune.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s