Egalitate

ATENȚIE: Postare cu limbaj agresiv și (posibil, în opinia unora) misogin.

Femeile n-au fost niciodată egalele bărbaților. Nici acum nu sunt, dar tind către acest lucru. Cred însă că feministele anilor ’60 și ’70, care au luptat atât pentru egalitate, sunt rușinate astăzi, când se confruntă cu femeia „de tip nou.” Cu excepția unei mici minorități, majoritatea sexului frumos din zilele noastre este formată din… pițipoance. Sau, mai bine zis, din femei care nu-și doresc în niciun caz să devină egalele bărbaților, ci speră doar să-și găsească un fraier cu mulți bani, punct. Veți spune că nu este nimic nou în asta. Poate că așa este, dar cel puțin femeile din trecut, o mare parte din ele, aveau și altceva în cap. Acum, cele mai multe femei sunt mai tâmpite decât bărbații. Nu cu mult timp în urmă, era exact invers.

Femeile pretind că sunt egalele bărbaților. Sau, cel puțin asta își doresc. Uitați-vă la femeile din politica românească. Sunteți mândre de ele? Sau veți spune că nu sunt reprezentative? Mie îmi seamănă cu niște târfe. Vouă nu? Spuneți-mi un singur nume de femeie puternică din România, care a ajuns acolo prin mijloace oneste, și îmi voi retrage cuvintele. Și nu-mi oferiți excepția de la regulă (deși, nu-mi trece niciuna prin cap la ora asta).

O idee, emisă de unele reprezentante ale voastre, este aceea că reușiți să ne determinați să facem ceea ce vreți voi, folosind mijloace specifice. Credeți că ne puteți șantaja cu sexul, dar… păi, aici s-ar putea să aveți ceva dreptate. Dar, atâta vreme cât există suratele voastre, care-și vând trupul pentru bani, nici această direcție nu duce nicăieri. Ca să nu mai zic de gonflabile.

Sunteți slabe și tocmai dorința de a fi egale cu noi vă dă de gol. Dacă erați puternice, nu aveați nevoie de asta. Vă luați ceea ce vă doreați, chiar cu forța. Nu ați fost niciodată, nu sunteți și nici nu veți fi egalele bărbaților. Pentru că sunteți posedate, nu posedați. [Nu vă gândiți la Poltergeist!]

Un nou război global bate la ușă. Omenirea se dezintegrează încet, dar sigur. Resursele sunt pe terminate. Ce se întâmplă cu femeile în vremuri de război? Răspundeți-vă la această întrebare, dacă aveți curaj.

Da, recunosc, ultima este o chestiune foarte dură, dar așa este uneori adevărul.

Despre Ragnar

Nu mă căutaţi, pentru că nu sunt aici. Sunt pretutindeni... Sunt nicăieri... Am devenit una cu întunericul... Sunt numele rostit de mame la ceas de noapte, atunci când vor să-și sperie copiii. O șoaptă uitată în grădina paradisului ruinat. Coșmarul ce tulbură somnul abisului. Sunt eu: Ragnar.
Acest articol a fost publicat în Gânduri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

17 răspunsuri la Egalitate

  1. cami zice:

    misogin rău:-??

    păi, s-o luăm sistematic:
    -într-o societate matriarhală, mai puţin probabil să existe noţiunea de „război” (într-o ipotetică societate matriarhală, recunosc).
    -şi nu, femeile nu sunt egale bărbaţilor; sunt egali între ei.
    -acu’ depinde ce femeie compari cu ce bărbat; sau din ce punct de vedere… Dacă pui un bărbat şi o femeie, ambii cu acelaşi grad de cultură şi educaţie, başca acelaşi număr de kilograme, o să vezi că-s egali. 🙂

    Apreciază

  2. Pingback: A treia cale « Ioan Usca

  3. Pingback: Tenebre – 15 | Caius

  4. Lora zice:

    Daca femeile ar fi lasate sa-si aleaga singure reprezentantele nu cred ca ar da gres intr-o masura atat de mare. Tot barbatii sunt cei care le-au propus pe actualele femei in politica si le-au ales dupa criterii de ei stiute.
    Apoi, in Islam, o femeie prinsa in adulter e condamnata la moarte. Se scoate din vedere faptul ca pentru ca adulterul sa se intample e nevoie si de un barbat care, logic, ar trebui sa fie considerat la fel de vinovat. Totusi nu e. De ce oare? Pentru ca legile sunt facute de barbati pentru femei. Prezenta femeilor in politica e absolut necesara. Si asta nu inseamna acea egalitate intre sexe, atat de luata in ras (stim noi de cine). Trebuie ca si oful femeii casnice, cu o droaie de copii, sa fie auzit printr-o voce ca a ei. Barbatii au tendinta de a considera neimportant rolul femeii, dar iti las aici spusa marelui Odysseas Elytis referitor la femeie:
    „Ενα στήθος νέας γυναίκας είναι ήδη άρθρο μελλοντικού Συντάγματος.”
    „Sanul tinerei femei e deja articol al unei Constitutii viitoare.”

    Apreciază

    • Ragnar zice:

      Mă tem că îmi scapă sensul ascuns al spuselor lui Elytis. Dar ai dreptate; nu va fi egalitate niciodată. De ce vorbim despre drepturi egale, când știm bine că nu este așa? Câte femei muncesc în mine, construcții, căi ferate sau în industriile extractive? Egalitate, dar când vine vorba despre munca grea, să-i lăsăm pe tâmpiții de bărbați s-o facă, nu-i așa? Sigur, poate să existe o întreagă discuție aici, cum că nu pot să pătrundă în aceste domenii din cauza faptului că bărbații și-au făcut o lume a lor, în care intrusele sunt excluse. Dar acestea sunt doar cuvinte lipsite de conținut. Adevărul este că femeile nu ar rezista fizic la aceste munci.
      Și, totuși, cine le oprește pe femei să-și aleagă reprezentantele pe care le doresc? Pentru că, din câte știu eu, sunteți mai multe decât noi pe această planetă.

      Apreciază

  5. Pingback: Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a declarat într-o conferinţă de presă, că procesul de recalculare este folosit în bătălia politică şi că celor care fac acest lucru ar trebui “să le fie ruşine” « Hai ca se poa

  6. Pingback: Arădeanul care a reuşit să scape prin instanţă de taxa auto se plânge de hărţuire din partea ANAF « Hai ca se poate!

  7. Lora zice:

    Egalitatea asta e prost inteleasa. Pentru ca femeile nu-si doresc sa devina barbati si barbatii nu urmaresc sa ia locul femeilor. Trebuie cautata o egalitate de altfel, o egalitate a sanselor, o egalitate care sa semene bine cu corectitudinea, cu respectul si cu bunul simt. Sa fie acordate sanse care sa concorde cu posibilitatile femeilor de a fi utile societatii, in masura optima. Nu e nevoie ca femeile sa munceasca in mina (pot fi foarte bine femei de serviciu) si totodata nu consider ca cei care muncesc in mina sunt prostii de barbati. Ideal ar fi ca fiecarui om sa-i fie valorificate calitatile sale cele mai bune si puse in slujba binelui comun.
    Desigur, rolul de baza al femeii este cel din cadrul familiei sale. Si aici cred ca isi gaseste explicatia si aplicatia versul lui Elytis. Pentru ca interpretarea pe care i-as da-o eu, are a face direct cu modul de viata al femeii in general si ca mama in special. Felul in care este tratata femeia in familia sa se va rasfrange imediat asupra copilului aflat la sanul ei. Trairile dintre mama si copil sunt extrem de stranse si scapa atentiei oricarui altcuiva dinafara incepand cu tatal. Este ceva, un schimb de trairi, starea sufleteasca a mamei inca din timpul sarcinii va insoti copilul si viitorul om pe tot parcursul vietii sale. Cum sa nu fie importanta femeia si sa nu i se acorde atentia si ocrotirea necesara, stiind ca pregateste pe viitorii oameni, cei care vor tine in mainile lor destine?

    Apreciază

  8. Lora zice:

    🙂 Minte de barbat… dar in ce masura in cunosti pe Elytis?

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.