Țăranii

Știți cum fură bursucii porumbul? Mă rog, a fura este un verb greșit, deoarece aceștia nu fură, iau ceea ce crește în natură și li se cuvine de drept. Unul stă pe spate, cu lăbuțele ridicate, iar celălalt îi așează știuleții, aliniindu-i perfect, pentru a încape cât mai mulți. Apoi, cel aflat pe spate este tras de coadă de perechea sa, ca o sanie.

Am aflat asta de la două persoane, care sunt ceea ce eu numesc țărani dezrădăcinați. Adică, au trăit până pe la douăzeci și ceva de ani la țară, apoi au s-au mutat la oraș. Au însă rude la țară, le vizitează șamd. Cunoașteți genul de oameni despre care vorbesc. Mă rog, am și eu o bunică la țară, dar o vizitez o dată pe an, nu de câteva ori pe lună. Iar atunci când mă duc acolo, nu mă ocup cu omorâtul porcilor, vițeilor, iepurilor sau a altor viețuitoare.

Atunci când mi-au povestit cele de mai sus, contextul era dat de faptul că bursucii sunt… dăunători. Relatau cum îi ucideau, punând lațuri. Le luau viața chiar dacă le admirau modul ingenios de a fura sau faptul că sunt curajoși, luptându-se cu ghearele pentru viața lor, înainte de a le fi zdrobit capul cu o lopată.

Aceste povești nu îmi provoacă decât un mare dezgust pentru specia umană – cel mai mare dăunător al acestei lumi. Însă, întotdeauna tac, ascultând povestea până la capăt. Nu poți dialoga civilizat cu aceste ființe; ai mai multe șanse să faci asta cu un câine turbat.
ברוך אתה ה’ אלהינו מלך העולם, יוצר האדם

Despre Ragnar

Nu mă căutaţi, pentru că nu sunt aici. Sunt pretutindeni... Sunt nicăieri... Am devenit una cu întunericul... Sunt numele rostit de mame la ceas de noapte, atunci când vor să-și sperie copiii. O șoaptă uitată în grădina paradisului ruinat. Coșmarul ce tulbură somnul abisului. Sunt eu: Ragnar.
Acest articol a fost publicat în Jurnal. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Țăranii

  1. Pingback: Lovitura – 2 « Ioan Usca

  2. Pingback: Indicii anatomice – 13 | Caius

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.