O bancă, o alee, un parc

Soarele strălucește cu putere. Un tânăr merge agale prin parc, fără vreun scop anume. Câțiva copii îi taie calea, alergând și țipând; jucându-se în legea lor. Se oprește pentru o clipă, ridicându-și privirea din pământ. Vede o fată așezată pe o bancă. Aceasta citește o carte, părând absentă la ceea ce se întâmplă în jurul ei. Ceva îl atrage ca un magnet către acea bancă. Își schimbă direcția de mers, luând-o pe o alee care-l duce către acea străină. Ajunge în dreptul băncii și o întreabă dacă se poate așeza. Fata tresare ușor, privindu-l în ochi. Îi zâmbește și își răspunde afirmativ. Îi zâmbește și el, stângaci, puțin intimidat de frumusețea fetei. Ezită, pentru un scurt moment și apoi se așează, nehotărât, la capătul opus al băncii. Nu știe ce a avut în minte, crezând că poate agăța o fată într-un parc. Nu este ceva ce a mai făcut vreodată. O privește discret, cu coada ochiului. Cu toate că pare complet absorbită de lectură, tânăra îl observă, la rândul ei, fără să-i atragă atenția, pe acest străin care a îndrăznit s-o deranjeze. Ochii li se întâlnesc pentru o fracțiune de secundă, apoi dintr-odată amândoi își mută privirile, zâmbind. Poate că are o șansă, la urma urmei, sau poate că a umblat prea mult prin soarele torid al verii.

[Am fost ceva mai inspirat prima oară, se vede treaba. Cred că depinde foarte mult de cuvintele impuse. Fiind vorba de o bancă, o alee și un parc, nu m-am putut gândi decât la o fată pe o bancă, într-un parc. 🙂 La ce vă așteptați de la un bărbat?]

* Au mai scris despre asta: Lora, Psipsina, Redsky, Scorpio, Vero, Altcersenin și Labulivar.

Despre Ragnar

Nu mă căutaţi, pentru că nu sunt aici. Sunt pretutindeni... Sunt nicăieri... Am devenit una cu întunericul... Sunt numele rostit de mame la ceas de noapte, atunci când vor să-și sperie copiii. O șoaptă uitată în grădina paradisului ruinat. Coșmarul ce tulbură somnul abisului. Sunt eu: Ragnar.
Acest articol a fost publicat în Compoziții. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

17 răspunsuri la O bancă, o alee, un parc

 1. Pingback: Catrene despre pozele din parc « VeroVers

 2. scorpio72 zice:

  Trebuie sa te lamuresc cu ceva…:))
  Duzina de cuvinte,care este in fiecare sambata este o tema data de 12 cuvinte impuse,fara a le schimba forma.
  Provocarea papala,care este luni..este o tema data dupa un titlu sau un cuvant..
  In rest…bine ai venit!:))

  Apreciază

  • Ragnar zice:

   Ok, să vedem dacă am înțeles eu bine: Tema cu duzina de cuvinte implică utilizarea cuvintelor în forma lor prestabilită. Am observat însă, în alte postări, că nu contează ordinea lor, nu-i așa?
   A doua, „provocarea”, nu înseamnă că trebuie folosite cuvintele respective în text, ci trebuie dezvoltată o idee pornind de la ele. Da sau nu?
   Mulțumesc. 🙂

   Apreciază

 3. Pingback: Provocarea papala-O banca ,o alee,un parc « cataratorii

 4. Pingback: o bancă, o alee, un parc « psipsina

 5. Ragnar zice:

  @ Psipsina
  Mulțumesc. 🙂

  Apreciază

 6. Lora zice:

  Ar trebui sa ne alegem toti in blogosfera cate un nume neutru sa nu stie nimeni carui sex apartinem. Barbatii nu comenteaza deloc pe blogul asta? Ragnar, fiorosule, zici sa le fie frica?

  Apreciază

  • Ragnar zice:

   Vezi tu, Lora, bărbații nu prea se dau în vânt după cititul blogurilor altor bărbați. Mai ales ale unora care sunt extrem de personale. Acum, dacă se întâmplă să scrie despre sport, femei și alte chestiuni interesante se schimbă situația.
   Nu vrem să știm nimic despre sentimentele altor bărbați, pur și simplu pentru că nu ne interesează. Mă rog, există și un anumit gen de bărbați interesați de gândurile altor bărbați, însă…
   Cât privește alegerea numelui neutru… nu există nicio garanție pe internet că o persoană cu nume feminin este și femeie. 😉 Chestie valabilă și în cazul numelor de bărbați. 🙂

   Apreciază

   • Lora zice:

    Desigur ca numele nu garanteaza o identitate sau macar o particica a ei. Asta pe internet unde avem de a face cu pseudonime. Dar nu e vorba de asta, ci de cat de evidente sunt grupurile de nume feminine in jurul unui nume de barbat. O chestiune estetica, haha .

    Apreciază

 7. Pingback: De acord? « Gabriela Elena

 8. Pingback: Metamorfoze | Gabriela Savitsky

 9. Pingback: Daca paine nu am circ am mai mult decat as vrea « Hai ca se poate!

 10. Pingback: Nu mă poţi ucide! « Gabriela Elena

 11. Pingback: Pentru cei care nu stiau cat de COMUNIST a fost Valeriu Stoica, ideologul “dreptei” băsiste « Hai ca se poate!

 12. Pingback: o bancă, o alee, un parc | psi-words

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.