Duzina de cuvinte – Umbra

Este târziu, iar afară este frig. Este o seară de iarnă, una lipsită de zăpadă. Un bărbat se îndreaptă grăbit către casă. Pășește apăsat, fără să observe ce se întâmplă în jurul său – este un drum pe care l-a mai parcurs de multe ori, încât îl cunoaște perfect. Drumul este pustiu, oamenii ascunzându-se în căsuțele lor călduroase. Este o liniște sublimă, ca un acord din Stabat Mater-ul lui Pergolesi. În curând, va ajunge într-o zonă unde drumul se îngustează brusc. În dreapta sa se găsește un bloc cu opt etaje, iar în stânga sunt două case. Pe fiecare parte a șoselei sunt parcate mașini. Zona este întunecoasă, lumina de pe stâlp fiind umbrită de crengile unor copaci. Gândurile îi zboară aiurea, nebănuind că din umbră îl pândesc niște ochi răi. Când ajunge în dreptul gardului primei case, observă cu coada ochiului că, dintre mașini, țâșnește către el o siluetă întunecată. Luat prin surprindere, se oprește și vede că un rottweiler uriaș vine în viteză către el. Numai când ajunge foarte aproape, bestia latră scurt, de două ori. Bărbatul încearcă să se apere, căutând să-l lovească cu piciorul drept. Reușește să-l atingă doar în zona gâtului, înainte de a se prăbuși datorită atacului animalului, care l-a surprins dezechilibrat, în timpul mișcării de rotire a trunchiului. În timp ce se îndrepta către sol, își imaginează deja acei dinți înfipți în gâtul său. Înțelesese, atunci când lovise animalul cu genunchiul că nu are nicio șansă în fața forței acestuia. Intră în panică, dar nu scoate niciun strigăt de ajutor, hotărât să se ia la trântă cu bestia neagră.

Surprinzător, după ce-l doboară, animalul dispare ca prin farmec, fără să-l fi mușcat măcar. Bărbatul se ridică, refugiindu-se între mașini, căutând animalul cu privirea. Acesta nu se vede nicăieri. Își continuă atunci drumul, privind precaut înapoi. Probabil, nu fusese decât un joc pentru acea creatură proastă.

Din fericire, nu a avut nicio urmare permanentă. În alte dăți, ar fi găsit niscaiva umor în această întâmplare și ar fi râs în hohote, dar acum este prea bătrân pentru asta. Ajunge acasă, înfrigurat, și își pune niște apă la fiert, cu gândul să-și pregătească un ceai. Două ore mai târziu, stă așezat în pat, numărând o turmă de oi, iar somnul îl cuprinde ușor, tulburându-i treptat vederea.

* Au mai scris despre asta: Scorpio, Psipsina, Redsky și Labulivar.

Despre Ragnar

Nu mă căutaţi, pentru că nu sunt aici. Sunt pretutindeni... Sunt nicăieri... Am devenit una cu întunericul... Sunt numele rostit de mame la ceas de noapte, atunci când vor să-și sperie copiii. O șoaptă uitată în grădina paradisului ruinat. Coșmarul ce tulbură somnul abisului. Sunt eu: Ragnar.
Acest articol a fost publicat în Compoziții. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Duzina de cuvinte – Umbra

 1. Pingback: duzina de cuvinte- decurionul « psipsina

 2. scorpio72 zice:

  foarte interesant ce ai scris,mi-a placut.
  si ma bucur ca te-a facut psi sa scrii duzina :))

  Apreciază

 3. Pingback: Duzina de cuvinte-Capra cu un ied. « cataratorii

 4. Felicitari, Ragnar! Un text bine facut! :))

  Apreciază

 5. psipsina zice:

  numărând o turmă de oi! 🙂 mă bucur că ai scris, pentru că ai pană meşteră. pentru luni, titlul / tema este „intersecţii”

  Apreciază

 6. Pingback: Schimbarea « Ilarie

 7. Pingback: Duminica Floriilor – Intrarea Domnului nostru Isus Hristos in Ierusalim « Hai ca se poate!

 8. Ragnar zice:

  @ Scorpio72
  Nu este vorba că mă dau bătut – de la început nu mi-a stârnit nicio idee această temă. 🙂 Și, decât să scriu niște tâmpenii, doar ca să scriu, mai bine o las baltă. Mai meditez puțin, până spre miezul nopții – dacă nu apare nimic, încercăm data viitoare.

  Apreciază

 9. Pingback: M-am săturat! « Gabriela Elena

 10. scorpio72 zice:

  eu astept,este imposibil sa nu gasesti ceva…
  pana si ragnar este intr-o intersectie a vietii….

  http://scorpio72.wordpress.com/2011/04/18/provocare-papala-intersectii/

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.