Vreau să mor înaintea ta

Aceste cuvinte mi le-a spus C.C., într-o zi oarecare din săptămâna trecută. Și era sinceră. Sunt un om urmărit de fantomele trecutului, de roșcate și alte năluci, dar orice aș fi spus despre acestea, ea este foarte importantă pentru mine. Acele lucruri sunt doar o serie de regrete, nimic altceva decât exprimarea acelui gând ascuns de „ce-ar fi fost dacă„… „O atingere de gheață” este despre ea. Evenimentul descris acolo a avut loc în prima jumătate a lunii aprilie, și exact asta am simțit atunci. Nu numai că mă iubește foarte mult, dar s-a abandonat pe sine, agățându-se de mine. M-a folosit drept pretext și scut pentru a întrerupe orice legături cu familia ei. O decizie mereu criticată de mine, dar a fost alegerea ei.

Deși sunt îngrozit de perspectiva de a rămâne singur, nu suport gândul de a o lăsa pe ea să trăiască singură. Am salvat-o de la o viață în solitudine și plină de lipsuri. Mi-am asumat asta și ideea de a o abandona este pur și simplu inimaginabilă. Nu aș părăsi-o niciodată. Moartea o înspăimântă cumplit, dar cred că la bătrânețe va ajunge să accepte ideea. Sper să moară înaintea mea, dar acest eveniment să aibă loc într-un viitor cât mai îndepărtat. Pentru că nu ar rezista singură. Pentru că o cunosc prea bine. Era pe cale să se închidă într-o carapace de nepătruns, când am întâlnit-o. A văzut ceva la mine, care a scos-o din starea de inerție în care intrase. Ceva ce văd toate. Un om aflat pe marginea prăpastiei, care trebuie salvat. Într-un fel, ne-am salvat reciproc.

Despre Ragnar

Nu mă căutaţi, pentru că nu sunt aici. Sunt pretutindeni... Sunt nicăieri... Am devenit una cu întunericul... Sunt numele rostit de mame la ceas de noapte, atunci când vor să-și sperie copiii. O șoaptă uitată în grădina paradisului ruinat. Coșmarul ce tulbură somnul abisului. Sunt eu: Ragnar.
Acest articol a fost publicat în Personale. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Vreau să mor înaintea ta

  1. Pingback: Poveste din Banat « Ilarie

  2. Pingback: Micoza | Caius

  3. Pingback: Ultimul Mitropolit – 22 « Ioan Usca

  4. Pingback: despre judecarea aproapelui « Rokssana's Blog

  5. Pingback: Apeluri ale SCMD pentru zilele de 9 mai si 14 mai 2011 « Hai ca se poate!

  6. Pingback: La scăldat în largul cerului « Gabriela Elena

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.