Marea

Mi-e dor de mare. Este aproape un an de când am văzut-o. De fapt, până mai anul trecut, nu mă omoram cu vizitele la mare. Muntele era preferatul meu. Însă, anul trecut a avut loc un eveniment, care va fi reflectat în capitolul XLIII din „Viața lui Ragnar„, în urma căruia am ajuns din nou la mare; unde nu mai fusesem de prin 2006. Și, recunosc, după acea vacanță, a început să-mi placă marea. Poate că, datorită faptului că am văzut-o prin ochii ei. Sau poate că, până atunci, nu putusem să privesc dincolo de aglomerație, de zgomot, de fumul de grătare, de manele, de saltelele vechi și murdare ale șezlongurilor, de burțile de bere și de mitocănie, de chiștoacele de pe plajă, de indecență și de apa mizerabilă, plină de alge. Ok, recunosc, aceste chestiuni încă mă mai deranjează și acum. Însă, încerc să văd pădurea în ansamblul ei, nu uscăturile.

Ceva s-a întâmplat atunci… Am stat și am ascultat glasul mării. Cântecul pe care valurile ce se sparg de mal îl cântă neîncetat; țipătul straniu al pescărușilor; croncănitul unui stol de ciori în timp ce traversează în zbor stațiunea. Până și urmele tălpilor goale, ce rămâneau imprimate în nisipul fierbinte, aveau farmecul lor. Zgomotul de fond, antropic, parcă pierise. Nu-i cunoșteam pe acei oameni, nu voiam să-i cunosc și nu-mi păsa de ceea ce fac sau vor aceștia. Eram doar eu, amintirile mele, ea și marea.
Pentru prima oară, după multă vreme, razele soarelui-zeu mi se păreau prietenoase. Deoarece, prea multă vreme m-am ascuns de soare; atât de mult, încât devenisem aproape alergic la el.
Voi veni din nou să văd, mare și soare, noii mei prieteni; vechii mei prieteni uitați. Aveți răbdare, pentru că în curând așteptarea va lua sfârșit. Poate chiar săptămâna viitoare.

Despre Ragnar

Nu mă căutaţi, pentru că nu sunt aici. Sunt pretutindeni... Sunt nicăieri... Am devenit una cu întunericul... Sunt numele rostit de mame la ceas de noapte, atunci când vor să-și sperie copiii. O șoaptă uitată în grădina paradisului ruinat. Coșmarul ce tulbură somnul abisului. Sunt eu: Ragnar.
Acest articol a fost publicat în Felurite. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Marea

 1. Pingback: Fatal « Ioan Usca

 2. Pingback: miercurea fara cuvinte -11 (Wordless Wednesday) « Rokssana's Blog

 3. Pingback: Cum este posibil? – Stelica Constantin Barna repus in functie fara examen « Hai ca se poate!

 4. Pingback: Inocentul – 16 « Ilarie

 5. Pingback: Corbul | Caius

 6. Pingback: Regimul actual nu combate economia subterana pentru ca are nevoie de ea « Dum spiro, spero

 7. Pingback: Barbatii care se cred superiori si genii neintelese « Rokssana's Blog

 8. Pingback: Ipoteza soc in cazul revenirii caniculei in Romania. Este implicat USL in reaparitia caniculei? « Hai ca se poate!

 9. Pingback: Penibil – Sondaj de uz intern al PDL pentru linistea lui Basescu si cu Elena Udrea la 16% din intentiile de vot « Dum spiro, spero

 10. Pingback: Despre eihttp://gabryellehelen.wordpress.com/2011/07/14/despre-ei/ « Gabriela Elena

 11. Pingback: despre români… « Rokssana's Blog

 12. Pingback: FEMEILE IMPOTRIVA TIMPULUI « Rokssana's Blog

 13. Pingback: Dansând pentru viaţă! « Gabriela Elena

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.