Fără titlu

Unul dintre momentele în care te-am urât cel mai mult, mi-a rămas întipărit adânc în memorie. Aveam doar 14 ani, pe atunci; neîmpliniți, dacă îmi amintesc eu bine. Era o zi lucrătoare, de pe la mijlocul săptămânii, iar mama lucra în schimbul doi. Eu eram în camera mea, uitându-mă la televizor, când mi s-a părut că aud o bătaie în ușa de la intrarea în apartament. Eram cu ușa de la camera mea închisă, ca întotdeauna (un alt motiv de stres pentru tine). Am deschis-o și am ascultat, să văd dacă se mai aude ceva, deoarece nu eram foarte sigur dacă într-adevăr bătuse cineva. Ai bătut din nou, cu ceva mai mult aplomb, de data asta. M-am îndreptat atunci spre ușa de la intrarea în apartament și m-am uitat pe vizor. Nu mă așteptam să fii tu, deoarece tu trebuia să deschizi ușa cu cheia ta, nu să fii atât de beat încât să nu poți nimeri gaura cheii. Ți-am deschis atunci ușa, iar prima ta reacție a fost să-mi tragi un dos de palmă, cu toată puterea ta, dându-mă de perete. Bombăneai ceva despre faptul că de ce nu am deschis mai repede, acuzându-mă că fac anumite lucruri în camera mea, în spatele ușii închise. Făceam asta? Fac asta băieții de 13-14 ani? După asta, ai început să-mi ții o întreagă teorie. Apoi, după orizont temporal relativ scurt, ai văzut și te-ai oprit, trimițându-mă să mă schimb. Cred că m-ai lăsat în pace în acea zi, dar nu-mi mai amintesc cu certitudine asta.

M-ai lovit atât de tare și într-un mod cu totul neașteptat, iar încă de când te văzusem că ești beat frica îmi invadase creierul cu dopamină, încât am urinat instantaneu. Pe mine.

Nu-ți alegi părinții, iar în privința ta eu am tras paiul cel scurt. Ești unul dintre cei mai groaznici tați din câți cunosc. Legat de acea teamă cumplită, paralizantă, care mă cuprindea ori de câte ori veneai beat acasă, trebuie să spun că mintea umană este un lucru minunat. Nu-mi mai amintesc acea senzație deloc. Am uitat cum este să ai un acces de frică paroxistică.

Uneori, regret acea ieșire din ziua de patru noiembrie. Probabil, mi-aș fi dorit să nu îmi scap emoțiile de sub control; așa te-aș fi umilit. Însă, de cele mai multe ori, mă bucur că te-am bătut de ai văzut stele verzi. Am răzbunat astfel ani întregi de teroare și umilințe. Ți-aș ura să arzi în Iad, dacă ar exista așa ceva. Totuși, te-am iertat demult pentru tot ce mi-ai făcut. Însă, pentru că mi-ai siluit mama, nu te voi ierta niciodată. Lumea asta va trece, cuvintele mele vor fi uitate, dar ura mea va dăinui veșnic.

Despre Ragnar

Nu mă căutaţi, pentru că nu sunt aici. Sunt pretutindeni... Sunt nicăieri... Am devenit una cu întunericul... Sunt numele rostit de mame la ceas de noapte, atunci când vor să-și sperie copiii. O șoaptă uitată în grădina paradisului ruinat. Coșmarul ce tulbură somnul abisului. Sunt eu: Ragnar.
Acest articol a fost publicat în Suvenire. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Fără titlu

 1. Pingback: Căluțul troian. « Tu1074's Blog

 2. rokssana zice:

  nu te hrani cu ura….nu e bine..

  mi-ai adus in memorie vremuri de care uitasem…stiam cat de beat e tata dupa felul in care baga cheia in usa…mai rapid,mai ezitant…nu ne-a batut niciodata….dar , atat de cicalitor era si atat de tare suferea mama cand il vedea asa…incat il uram cu toata fiinta….l-am condamnat si i-am spus tot ce aveam de spus, cand a murit mama…iar el o jelea …. s-a suparat cand am indraznit sa spun ca poate ei ii va fi mai bine asa…si atunci,au navalit toate amintirile din copilarie si i-am turuit tot ce-am avut pe suflet, incercand sa-l fac sa rememoreze momentele si sa inteleaga ce mult rau i-a facut….nu mai bea de multi ani…iar ultimii ani ai lor impreuna au fost linistiti- probabil ca-si amintea doar perioada cand chiar a incercat sa o rasfete…
  ala a fost momentul in care l-am vazut slab si neputincios si tot ala a fost momentul in care ura mea a incetat…

  Apreciază

  • Ragnar zice:

   Ura nu mă macină, nu este ceva la care mă gândesc zilnic. Iar tatăl meu a făcut lucruri cu mult mai groaznice decât alții. Nu cred că pentru această faptă îl voi ierta vreodată, mai ales că nu prezintă niciun fel de regret. Și nu este deloc slab sau neputincios. Nu și-a jelit nici măcar propria mamă, mă îndoiesc c-ar face-o pentru mama mea. Este un om fals și rău.

   Apreciază

   • rokssana zice:

    poate ca nu e fals si nici rau…poate ca e mai putin evoluat decat tine…tu vezi ceea ce el nu poate vedea….poate nici nu-i constient de lucrurile groaznice…doar tu le vezi ca fiind groaznice , in mintea lui sunt lucruri firesti…stii,cam toate traumele din copilarie se regasesc in alegerile noastre, de-a lungul vietii…nu le neg pe-ale tale (le-am trait si eu pe-ale mele,din plin ) dar ,te-ai intrebat vreodata cum a ajuns el in starea asta? oare ce copilarie a avut? el ce traume o fi avut? de asta nu vreau sa mai judec sau sa mai urasc pe cineva…niciodata nu pot avea toate datele problemei…

    Apreciază

  • Ragnar zice:

   Nu putem da vina pe copilărie la nesfârșit pentru acțiunile noastre, ascunzându-ne după traumele suferite. Asta este o tâmpenie freudiană Mai ales că, după toate dovezile, este clar că poate discerne răul de bine. Iar din ce știu eu, părinții lui au fost oameni buni.

   Apreciază

 3. Pingback: You Never Knew My Soul – M. Eminescu | innerspacejournal

 4. questIon zice:

  Postarea aceasta provine din groapa amintirilor sau din putul fanteziei? Dat fiind faptul ca predateaza Marea Cotitura de la 12 februarie, ma cam confuzeaza [Na, ca si eu folosesc verbe inexistente! ;)]…

  Apreciază

  • Ragnar zice:

   Este o amintire. Am mai spus, cred, că nu tot ceea ce este înainte de 12 februarie este neadevărat. De fapt, cele mai multe lucruri sunt adevărate. Doar câteva sunt pură fantezie; foarte puține însă.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.