Drepturile omului

Din meandrele gândirii autorului sau vagi reminiscențe ale unui trecut șovino-extremisto-rasist.

Oamenii au dreptul să facă copii. Oamenii au dreptul să-și abandoneze copiii. Sunt oameni care-și trimit copiii la cerșit. Sunt oameni care-și exploatează copiii prin muncă sau care nu îi hrănesc suficient și nu le oferă strictul necesar. Însă dreptul de a aduce pe lume copii, este un drept al… oamenilor; chiar și al oamenilor enumerați mai sus.

Eu însă am o cu totul altă opinie. Eu susțin introducerea unui permis de făcut copii și a unui contract între stat/societate și familie. Pot să fiu acuzat că sunt rasist, extremist; că asta este ceva monstruos, dar eu spun că oricine va considera asta se înșală amarnic. De ce trebuie să fie procrearea un drept al omului? Se poate afirma că, astfel, săracii nu ar mai face niciodată copii. Posibil, dar de ce trebuie să existe săraci, în primul rând? Bineînțeles, aceasta duce discuția într-o altă direcție, apare și darwinismul social în tablou șamd. În mod cert, societatea umană ar avea nevoie de o reformă socială și morală, pentru aplicarea unor concepte precum „permis pentru copii„. Totuși, într-o civilizație democratică (alta decât state malformate, precum România; deși, însăși noțiunea de „civilizație democratică” ar fi trebuit să excludă din start gândul la astfel de state), acest concept ar putea fi realizabil. Iar, în acest fel, s-ar preveni apariția copiilor abandonați sau crescuți în condiții mizere. Deși, poate că tocmai în state ca România ar trebui introduse astfel de permise, având în vedere rata scăzută a fenomenului respectiv în statele civilizate. Care ar putea fi pedeapsa pentru procrearea fără permis? Copiii născuți astfel să fie preluați de către stat, iar părinții, în cazul în care sunt identificați amândoi, sterilizați. Pare o barbarie? Poate, dar nu este o barbarie mai mare decât aducerea pe lume a unui copil, pentru a fi crescut în mizerie și pentru a fi trimis la cerșit.

Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul… Da, înmulțiți-vă și umpleți lumea de dobitoci care abia știu să citească, care nu au auzit de apă caldă sau care se trezesc din beție o dată la șase luni. Sunt sigur că sunt eu rău și am o problemă cu asta, nu este vina nimănui, nu-i așa?

Despre Ragnar

Nu mă căutaţi, pentru că nu sunt aici. Sunt pretutindeni... Sunt nicăieri... Am devenit una cu întunericul... Sunt numele rostit de mame la ceas de noapte, atunci când vor să-și sperie copiii. O șoaptă uitată în grădina paradisului ruinat. Coșmarul ce tulbură somnul abisului. Sunt eu: Ragnar.
Acest articol a fost publicat în Felurite. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Drepturile omului

 1. rokssana zice:

  cred ca-ti inteleg mahnirea….i-as pedepsi si eu pe cai care aduc pe lume copii si apoi ii abandoneaza,i-as pedepsi si pe cei care folosesc copiii la cersit sau la munca…i-as steriliza pe cei cu probleme psihice….sunt totusi saraci care-si cresc onorabil copiii

  Apreciază

 2. Stefania zice:

  E o idee geniala asta de a obtine un “permis pentru a procrea copiii“ sa fii obligat sa te incadrezi in anumite standarde sociale pentru a avea posibilitatea de-a creste si educa un copil. Ca vad si eu in jurul meu ca numai cu iubire, nu prea merge. Sau a devenit iubirea atat de banala incat nu mai are insemnatatea – ciudat… nu?

  Si da… sunt de acord cu ceea ce mentioneaza si Rokssana si eu i-as pedepsi foarte aspru.

  o seara minunata Ragnar

  Apreciază

  • Ragnar zice:

   Totuși, nu sunt sigur că o astfel de idee n-ar avea efecte nocive asupra omenirii. Eram într-o stare neplăcută atunci când am scris cele de mai sus. Să nu uitam că Eminescu a crescut într-o familie cu 11 copii, fiind al șaptelea născut. Dacă s-ar fi aplicat un astfel de concept pe atunci, un mare geniu nu s-ar mai fi născut niciodată. Iar asta ar fi fost o tragedie. Poate că soluția este un control mai bun al statului asupra familiilor care-și exploatează sau neglijează copiii. Corelat cu pedepse cu închisoarea pentru părinți. Oricum, nu este numai vina lor, ci și a noastră, a societății.

   Apreciază

   • Stefania zice:

    Si eu cunosc cateva familii care au intre 15 si 18 copii fara nici o exagerare, familiile acestea facand parte din cultul sau secta penticostala ( cam asa ceva, sunt cam rezervati in a dezvalui despre aceasta orientare spirituala ) si cu totii traiesc foarte foarte bine, traiesc in armonie – sarcinile le sunt impartite. Chiar am fost in vizita la o astfel de familie , conjuncura a facut ca eu sa merg la ei in vizita ( nu intru in prea multe detalii sa nu reiasa a lauda ) si-am ramas uimita de responsabilitatea asumata din partea fiecarui membru al familiei, chiar si cei peste trei anisori au sarcinile lor foarte usoare dar si le-ndeplinesc, disciplina, armonia, respectul reciproc, curatenia, fizica si mentala si spirituala in care ei traiesc.

    Dar din pacate cunosc si altfel de familii, destramate si-ntr-o saracie lucie…

    Da, cred ca pe undeva si noi societatea avem putina vina…

    Apreciază

  • Ragnar zice:

   Păi, este posibil ca o familie mare să fie și prosperă. Nu legam sărăcia de numărul copiilor, deși în cazul familiei lui Eminescu era adevărat.

   Apreciază

   • george bostina zice:

    Subscriu la controlul demografic, mai ales in teritoriile paupere si mizere, cu rase irationale si mototoale – ca a noastra, care-i fruntea, model de neant colectiv, de nemunca si descreierare, de moarte inaintea mortii … Tot dezgustul !

    Apreciază

 3. Pingback: 59 de principii ale profesorului de succes (14) | innerspacejournal

 4. Pingback: Jurnal de bord 14 (Parfum de suflet) | innerspacejournal

 5. Pingback: Buletin meteorologic-weather forecast ! « Tu1074's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.