Nebunii

Deplâng această lume, în care înțelepții (sau, mai bine zis, unii care se consideră singuri astfel) îl aclamă pe nebunul care le spune că apariția vieții este o întâmplare, iar lumea a luat naștere din nimic, spunând că astfel s-au ridicat deasupra ignoranților care mai cred încă în superstiții și mituri străvechi, precum Dumnezeu.

O asemenea noțiune, spun ei, este imposibilă, improbabilă și ridicolă, iar această chestiune nu trebuie privită din punct de vedere filozofic. Mai ales că, oricum, filozofii sunt niște visători nebuni. Susțin asta, în timp ce știința atât de dragă lor nu a reușit măcar să demonstreze că nimicul, cel din care chipurile s-ar fi născut toate, există cu adevărat. Marele lor experiment, acceleratorul de hadroni al CERN, încearcă să descopere bosonul lui Higgs, o particulă (ironic numită de mass-media „particula lui Dumnezeu„) cu o existență la fel de improbabilă și de ridicolă precum a Celui în care ei nu cred. Nimeni nu a văzut-o vreodată, nu poate fi validată prin demonstrația logică sau prin observația experimentală, dar ei cred că există. Sună cunoscut?

Cum poți crea CEVA din nimic? Păi, nu putem explica asta, dar să trecem la o altă problemă – evoluția este un fapt dovedit științific. Așa explică cei care se proclamă cei mai inteligenți oameni de pe această planetă apariția Universului și a vieții. Nu știm cum a apărut, spun aceștia, dar CU SIGURANȚĂ nu este Dumnezeu cauza nașterii lumii noastre.
Și totuși, nimeni nu a reușit să producă materie din nimic. Și nici măcar să obțină materie din energie, în pofida afirmațiilor contrare ale unor astrofizicieni înfumurați. Ceea ce fac ei, este să transforme energia în particule subatomice, de exemplu prin ciocnirea electronilor și pozitronilor. Un fel de energie cinetică, rezultată în urma coliziunii, creează particule noi. (Totuși, întrebarea esențială este, sunt pozitronii sau electronii energie sau materie?) Din punct de vedere tehnic, prin coliziune se pot crea numai perechi de particule, materie/antimaterie. Rezultatul reacției miraculoase nu poate fi menținut însă decât prin intermediul unui câmp magnetic, în care este capturată antimateria. Odată eliberată, antimateria are prostul obicei de a se combina la loc cu materia și a se transforma astfel din nou în energie. (Sau materie, deoarece dacă este o particulă subatomică, una care formează molecule și atomi, ce este? Energie sau materie? Este materia formată din energie? Atunci, nu este energia materie? O chestiune semantică, după opinia mea, această separare complet artificială, materie-energie. Tot ceea ce există și este observabil este materie. Desigur, asta anulează toată argumentația de mai sus, precum și paragraful următor, dar asta este o cu totul altă poveste.)

Ecuația lui Einstein, E=Mc2, indică faptul că este nevoie de o cantitate uriașă de energie pentru a crea materia, în modul în care am prezentat mai sus. Experimentele desfășurate la Fermilab au dus la crearea unei cantități foarte mici de materie, prin astfel de coliziuni. Ceea ce este însă indubitabil, este faptul că este IMPOSIBIL să creezi materie fără energie.

Dar universul a luat naștere dintr-un Nimic, fără spațiu și fără energie. Îi sună asta cuiva logic? Da, iar cei cărora li se pare perfect logic sunt numiți oameni de știință.

Unde vă este rațiunea, vouă, celor care vă credeți superiori plebei superstițioase? Eu spun că nu ați avut-o niciodată, preferând să îmbrățișați teoriile altora, modificându-le câteodată pe alocuri, fără să gândiți măcar o singură dată cu propria voastră minte.

Despre Ragnar

Nu mă căutaţi, pentru că nu sunt aici. Sunt pretutindeni... Sunt nicăieri... Am devenit una cu întunericul... Sunt numele rostit de mame la ceas de noapte, atunci când vor să-și sperie copiii. O șoaptă uitată în grădina paradisului ruinat. Coșmarul ce tulbură somnul abisului. Sunt eu: Ragnar.
Acest articol a fost publicat în Digresiuni. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Nebunii

 1. lili3d zice:

  Din câte am citit în ultimul timp, oamenii de ştiinţă ne mint cu neruşinare sau sunt obligaţi să o facă. Aşa că… nu prea mai ştim care este realitatea în privinţa descoperirilor. Însă, de acord, în niciun caz nu mergem înspre nimic.

  Apreciază

  • Ragnar zice:

   Păi… în privința anumitor aspecte, poate. Dar asupra unor chestiuni precum mecanică, termodinamică, chimie și altele nu pot minți. Aceste domenii se bazează strict pe observație experimentală și demonstrație logică. Într-adevăr, revistele științifice au luat-o pe drumul tabloidelor, popularizând fizicieni avizi de faimă, precum Hawking, care emit teorii ciudate, întotdeauna condimentate cu universuri multiple, călătorii în timp sau găuri negre care se evaporă în trecut. Dar asta ține doar până când respectiva teorie este ridiculizată de experimente. Ca în cazul teoriei lui Hawking despre evaporarea găurilor negre în trecut, teorie contrazisă de experimentele CERN. 🙂

   Apreciază

 2. Pingback: Nina Cassian « Rokssana's Blog

 3. Pingback: Parfum de fructe exotice | innerspacejournal

 4. Pingback: Prieteni reali ! « Tu1074's Blog

 5. Pingback: Ce iti dorim o sa si primesti « Hai ca se poate!

 6. Pingback: Execuţie fructată (Parfumul fructelor exotice) « Gabriela Elena

 7. Pingback: Cheia « Ioan Usca

 8. Pingback: 59 de principii ale profesorului de succes (31) | innerspacejournal

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.