30 ianuarie 2012

Se spune că la pomul lăudat să nu te duci cu sacul… Păi, nu m-am dus; cu sacul, adică. Așadar, am fost la interviu astăzi… Nu-mi place să fiu intervievat de femei, mai ales de unele care se îmbracă decoltat. Protuberanțele cu pricina îmi perturbă șirul gândurilor. :mrgreen: Cred că m-am uitat o dată și m-a văzut cu siguranță, pentru că nu mă scăpa din ochi. Oricum, nu i-a dispărut zâmbetul de pe faţă în niciun moment. Îndoctrinarea PR, se vede treaba. Sau poate era dezamăgită dacă nu mă uitam.

A fost însă dezamăgitor, la fel ca în 2005. Nu înțeleg de ce figurează compania asta printre cele care au salariile cele mai mari. Ba cred că înțeleg – conducerea superioară are sute de mii de euro pe an, iar când se face media… Și începuse promițător, până când a ajuns la punctul cu fostele locuri de muncă. Din CV nu se înțelegea clar; crezuse că nu mai lucrez aici, iar când i-am spus că lucrez și acum, cea care se afla în faţa mea a părut nedumerită. „Da… Interesant. Și de ce vreți să plecați de acolo?” s-a mirat tipa. Da, am mai fost întrebat asta.

Ruptura s-a produs când am ajuns la salariu. Nu înțeleg de ce m-au mai chemat… Au crezut că voi accepta un venit mai mic cu 50% decât am trecut în CV?! Și cu 40% mai puțin decât am aici?! Dar cel mai mult m-a nemulțumit faptul că mi-au propus un concediu de odihnă cu nouă zile mai scurt decât am acum. Pe cine păcălesc? Mereu e vorba de bani. Nu pot să renunț la 40% din venitul meu doar pentru a lucra într-un mediu mai sănătos, oarecum. Ce să zic, a fost o pierdere aproape inutilă de vreme.

Că tot veni vorba despre protuberanțe… Mă gândeam cum pot femeile să-și maltrateze trupul pentru a-și introduce silicoane. Eu, dacă eram femeie, chiar dacă aveam țâțele cât nuca, nu aş fi făcut asta în ruptu’ capului. Dacă aș fi găsit un bărbat care să mă placă şi aşa, foarte bine. Dacă nu, asta e, Sappho here I come! Cred că este ceva asemănător complexului legat de „mărimea” la bărbați; că tot mărim(r)e este și aici. Și? Este aceeași obsesie occidentală dezgustătoare pentru trup și materialism. Nu este important aspectul fizic, ci ceea ce se află în mintea unei persoane. Când vor înțelege acest lucru și europenii?! Trist mi se pare că „idealul” occidental a ajuns să corupă încet dar sigur și Orientul. De exemplu, gândiți-vă dacă l-ați iubi în continuare pe partenerul vostru de viață, în cazul în care chipul i-ar fi distrus de un incendiu. V-ar împiedica acele cicatrici dezgustătoare să vă mai apropiați de el/ea ca în trecut? Adevărata dragoste vă va iubi oricum, vă promit.

În altă ordine de idei, mă tem că tentativa mea de a reduce la maximum influenţa materiei asupra spiritului întâmpină unele dificultăți. Spre exemplu, abia terminasem pălinca (între noi fiind vorba, o splendidă pălincă de prune marca Florian Chişe, 500+) de vreo două săptămâni și am răcit zdravăn. Nu pot să nu observ legătura evidentă dintre cele două. Iarna trecută nu am avut astfel de probleme, dar nici nu mi-a lipsit horinca. Un păhărel înainte de culcare face minuni. Și cine sunt eu să decid că medicamentul bunicilor noștri este un viciu? Prin urmare, am hotărât că în cele trei luni de iarnă, și numai atunci, voi respecta acest obicei al străbunilor. Totuși, niciodată mai mult de un păhărel.

Aha, tocmai ce am aflat! Trebuie să ajung neapărat la Muzeul Țăranului Român pe 26 februarie. Omul cu pălinca va fi acolo. Desigur, atunci iarna va fi pe sfârșite, dar nu-i nimic, îmi voi face provizii pentru iarna următoare, că nu știu când va mai veni omul prin București.

Despre Ragnar

Nu mă căutaţi, pentru că nu sunt aici. Sunt pretutindeni... Sunt nicăieri... Am devenit una cu întunericul... Sunt numele rostit de mame la ceas de noapte, atunci când vor să-și sperie copiii. O șoaptă uitată în grădina paradisului ruinat. Coșmarul ce tulbură somnul abisului. Sunt eu: Ragnar.
Acest articol a fost publicat în Jurnal. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la 30 ianuarie 2012

  1. Pingback: Iarna… pe uliţă | innerspacejournal

  2. Pingback: semn de carte între filele ochilor tăi | absolut obişnuit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.