31 ianuarie 2012

Astăzi m-am enervat peste măsură; cum nu s-a mai întâmplat demult. Aveam de prezentat un proiect și eram grăbit, deoarece trebuia să ajung să mă tund pe la 18:00. Am ajuns acolo pe la orele 16:00. Deși erau doar trei indivizi înaintea mea și nu trebuia să dureze mai mult de 15 minute per proiect, abia la 18:20 am plecat de acolo și am ajuns după vreo oră acasă. Tunsul s-a dus naibii, la fel și programarea. Cumva, profesoara găsea tot felul de subiecte cu idioții din sală, complet paralele cu proiectele. Iar aceștia îi țineau isonul. Când respectiva a luat o pauză și a ieșit din sală, le-am spus celor trei dobitoci rămași că-mi vine să iau un scaun și să le dau în cap și lor și profesoarei, și s-o lase mai moale cu vorbăria, că altfel… S-au amuzat, dar nu era râsul lor – au văzut că îmi ieșisem din pepeni.
Am pierdut peste două ore doar ca să aflu ceea ce știam deja: proiectul e fenomenal, eu sunt genial și ar fi trebuit să conduc lumea sau cel puțin țara asta împuțită (stinking country, adică).

Am dormit foarte puțin în ultimele zile, probabil, de aici și sursa nervozității mele. Nu este problema că adorm greu sau somnul îmi este agitat, pur și simplu nu mă culc atunci când trebuie. Stau și stau, ba la calculator, ba citind o carte cretină și refuz să merg în pat. Gândurile mele negre s-au accentuat, ca urmare. Iar acel sentiment nejustificat de comprehensiune a unor lucruri criptice, nesesizate de restul lumii, îmi dă iarăși târcoale. Idei precum cea a „timpului liniar paralel” mă sâcâie de ceva vreme. Ce este asta? Păi, este o teorie mai veche de-a mea legată de posibilitatea „fracturării” cursului timpului în trecut și creării a două timpuri liniare paralele separate, care ocupă același spațiu, împărțind aceeași energie, fără a încălca astfel legea conservării energiei. Voi detalia cu altă ocazie. Nu v-am mai spus că sunt nebun? Sau geniu neînțeles, depinde din a cui perspectivă.

Și ca această zi de marți să fie cu adevărat neagră, se pare că n-am înțeles eu bine: omul cu pălinca nu va fi la Muzeul Țăranului Român pe 26 februarie. Iar cea din supermarket-uri numai pălincă nu e – naiba știe ce are în ea! Am cumpărat o dată și mirosea îngrozitor după ce o consumai; semn clar că avea niscaiva porcării prin ea. Pălinca naturală de prune nu miroase ca dracu’ după ce o bei.

În încheiere, the machine m-a anunțat că am un e-mail. Și, ar putea spune unii, ce mare brânză?! Păi, este, deoarece mesajul este pentru contul de e-mail pe care-l folosesc pentru acest blog. Iar de când l-am deschis, în 2010, am primit doar 13 mesaje mari și late. Acesta ar fi al 14-lea. WordPress îmi mai trimite câte un mesaj pe an, iar celelalte sunt doar de la trei persoane. Prin urmare, bănuiesc de la cine ar putea fi mesajul. Și, sincer, mi-e frică să-l citesc, deoarece sunt doar trei posibilități cu privire la ce ar putea conține. Iar una dintre acestea nu-mi place. Nu știu dacă am tăria să-l citesc astăzi – mi-e teamă că ceea ce se găsește în acesta îmi va strica somnul. Această emotivitate a început să mă irite; mă lupt cu ea de mulți ani încercând s-o controlez. Și, în continuare, lucruri care nu trebuiau să mă afecteze în mod normal, îmi provoacă emoții puternice. În aceste clipe, când scriu aceste rânduri, am o senzație ușoară de vomă și pulsul îmi este puțin ridicat. I have butterflies in my stomach, ar spune anglofonii.
Fără legătură, ascult de duminică, vreo două-trei ore pe zi, piesa lui Julie Christmas – A Wigmaker’s Widow. Pur și simplu e senzațională!

Despre Ragnar

Nu mă căutaţi, pentru că nu sunt aici. Sunt pretutindeni... Sunt nicăieri... Am devenit una cu întunericul... Sunt numele rostit de mame la ceas de noapte, atunci când vor să-și sperie copiii. O șoaptă uitată în grădina paradisului ruinat. Coșmarul ce tulbură somnul abisului. Sunt eu: Ragnar.
Acest articol a fost publicat în Jurnal. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.