10 februarie 2012

Mereu îmi imaginez ce-ar fi dacă aș face anumite lucruri… Precum ce s-ar întâmpla dacă mi-aș depune demisia și preavizul mâine. Adică, luni. Pot intui reacția colegilor: „și unde o să te duci?” Da, chiar așa. Unde m-aș putea duce? Cine știe, poate Lorena Lupu are nevoie de un sclav personal… Cumva am însă senzația că sunt prea mulți doritori („aplicanți„) pentru această poziție. Na, că am spus „poziție„! În plus, nu cred că-și permite să mă plătească suficient de bine. Deși, definiția sclavului ar exclude salarizarea… Și cred că ar fi zgârcită și nu mi-ar oferi nici măcar haine, iar în scurt timp aș ajunge ca elful Dobby – wearing nothing but rags. Dar glumesc, desigur. La partea cu Lorena mă refer.

Însă, deocamdată nu plec nicăieri. Îmi place însă să sper că acest lucru se va întâmpla cât mai curând posibil. Urăsc acest serviciu, îi urăsc pe cei cu care lucrez, discuțiile lor mă calcă pe nervi și aceste lucruri ies cel mai bine la iveală după zile ca acestea trei care tocmai au trecut. Deoarece, în aceste trei zile am avut șansa să lucrez complet singur. De fapt, „lucrez” este un termen cam tare; în esență nu am făcut nimic altceva decât să mă plimb cu o geantă după mine și să ascult de vreo câteva ori albumele „Bleu Noir” și „What Lies Beneath„. Totuși, când mai era cam o oră din program trebuia să revin la sediu și să mă reîntâlnesc cu dobitocii. Și să ascult conversații despre mașini, asigurări, taxe, guvern, politicieni, corupție, rate bancare și mai ales despre nelipsitele evenimente mondene. Nu vreau să știu cine este Sânziana Buruiană sau Oana Mizil. Prin urmare, astăzi, deși este nepoliticos, nu mi-am mai dat jos căștile după ce am revenit la sediu. Am continuat să ascult la volum ridicat piese precum „N’aie plus d’amertume” sau „Little Lies„. Oricum, nu că ar fi prima dată când îi ignor pe cretini…

Într-o altă ordine de idei, mă gândeam la cât de mult urăsc vulgaritatea, mai ales înjurăturile neaoșe. Ca un paradox însă, la serviciu eu sunt cel mai agresiv verbal. Și înjur cel mai mult. Dacă duduia menționată mai sus se lăuda că poate să înjure trei zile fără să se repete, eu pot face asta o săptămână. Și nu mă fălesc, pentru că asta nu este vreo calitate deosebită. Însă, totul se sfârșește în clipa în care plec de la serviciu. Acasă, cu familia, cunoscuții etc. nu tolerez limbajul vulgar de niciun fel. Bineînțeles, asta nu este foarte greu, pentru că persoanele care-mi sunt dragi nu au astfel de obiceiuri. Este, totuși, un semn de ipocrizie, știu, dar la muncă am de-a face cu animale, de-asta mă comport astfel. Dacă nu-i ții la respect, în clipa în care ai dat un semn de slăbiciune năvălesc peste tine ca o haită de câini turbați. În consecință, trebuie să dau impresia că sunt rău; și chiar pot să fiu astfel. Îmi amintesc faptul că, la scurt timp după ce am venit în această societate, am avut o altercație verbală cu un ins care acum a plecat la alt departament. Desigur, la un moment dat l-am invitat afară, iar respectivul a dat înapoi. A doua zi însă, șeful de departament, care fusese absent de la fața locului atunci, a organizat o mică ședință și a ținut un discurs cu trimitere directă la mine. Nu m-a menționat pe nume, dar a dat de înțeles că orice problemă existentă între noi trebuie să-i fie adusă lui la cunoștință, nu rezolvată prin acțiuni nesăbuite. Oricum, de atunci nimeni n-a mai avut curajul să mi se opună precum acel individ. Concluzia: agresivitatea verbală funcționează.

Despre Ragnar

Nu mă căutaţi, pentru că nu sunt aici. Sunt pretutindeni... Sunt nicăieri... Am devenit una cu întunericul... Sunt numele rostit de mame la ceas de noapte, atunci când vor să-și sperie copiii. O șoaptă uitată în grădina paradisului ruinat. Coșmarul ce tulbură somnul abisului. Sunt eu: Ragnar.
Acest articol a fost publicat în Jurnal. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la 10 februarie 2012

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.