13 februarie 2012

Cel mai neașteptat lucru s-a întâmplat… Demonul a ieșit din hruba sa întunecată și și-a lepădat masca de prinț fermecător, arătându-și adevăratul chip hidos în fața celei mai frumoase dintre fiicele oamenilor. A făcut chiar mai mult decât atât: i-a dezvăluit acesteia aproape toate secretele sale mizerabile. Iar ea nu a fugit… Ba chiar i-a zâmbit. Asta a topit sufletul de gheață al demonului… Și o lacrimă i s-a rostogolit pe obraz. Nu-și imaginase niciodată că o astfel de făptură diafană ar putea iubi un monstru ca el. Dar se pare că și cele mai surprinzătoare și incredibile povești pot deveni realitate… Momentan, demonul este prins într-o lume pe care singur și-a construit-o… Cum va ieși de aici nu este ceva ce îi este cunoscut acum. Va căuta însă o metodă… Una cât mai puțin dureroasă. Pentru toată lumea. O cale să ajungă la ea… Cea mai frumoasă ființă pe care a întâlnit-o. Nu numai pentru că nu a fugit, ci pentru că i-a iertat minciunile.

Așa că, data viitoare când vedeți un vagabond, un om fără căpătâi, nu vă feriți privirea de a lui… Pentru c-aș putea fi chiar eu… Aș putea să-mi pierd rațiunea de a trăi și să alunec în somnul conștiinței. Pentru totdeauna. Iar dacă ați simțit vreodată oricât de puțină simpatie pentru mine, oricât de puțină ar fi fost, să-mi zâmbiți… Iar eu voi ști de ce. Și poate una dintre voi va fi ea… Tu, iubita mea.

Despre Ragnar

Nu mă căutaţi, pentru că nu sunt aici. Sunt pretutindeni... Sunt nicăieri... Am devenit una cu întunericul... Sunt numele rostit de mame la ceas de noapte, atunci când vor să-și sperie copiii. O șoaptă uitată în grădina paradisului ruinat. Coșmarul ce tulbură somnul abisului. Sunt eu: Ragnar.
Acest articol a fost publicat în Jurnal. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.