Iluminare

Bărbatul stă în pat și ascultă vuietul tunetelor și răpăitul ploii pe tabla acoperișului. Vede un drum, însă acesta este unul sumbru și presărat de primejdii nevăzute. Este tulburat și gândurile sale înalță o rugă: „Învață-mă ceea ce trebuie să fac, Tată. Vorbește cu vocea tunetelor Tale și arată-mi calea pe care vrei s-o urmez„. Nimic nu se mai aude, în afară de zgomotele făcute de ploaie și de către vreun tunet sporadic.

Într-un târziu, o senzație acută de foame îl face să se ridice și se îndreaptă spre bucătărie. Pe micul geam întredeschis vede o lumină stranie venind de afară. Curios, deschide geamul cel mare al încăperii și rămâne uimit. De undeva, din mijlocul tunetelor și ploii, o rază a unui soare ascuns privirii sale luminează coroana capacului aflat în apropierea clădirii. În crepusculul serii, coroana acestuia pare să fi fost invadată de milioane de licurici, iar contrastul dintre aceasta și tulpina întunecată a pomului este răscolitor. O voce se aude dinlăuntrul său: „Ți-ai primit răspunsul?” Niciun gând nu-i trece bărbatului prin minte; privește neclintit cum lumina începe să pălească treptat. Apoi, trupul îi este invadat de o senzație de calm și căldură. Închide fereastra cu gesturi domoale, în timp ce în ochii săi încă se oglindește imaginea copacului scânteietor. Deodată, la capătul drumului cel întunecos a întrezărit ceva minunat: speranță.

Despre Ragnar

Nu mă căutaţi, pentru că nu sunt aici. Sunt pretutindeni... Sunt nicăieri... Am devenit una cu întunericul... Sunt numele rostit de mame la ceas de noapte, atunci când vor să-și sperie copiii. O șoaptă uitată în grădina paradisului ruinat. Coșmarul ce tulbură somnul abisului. Sunt eu: Ragnar.
Acest articol a fost publicat în Felurite. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Iluminare

  1. elaroseni zice:

    Aşadar…pentru tine calea e… Speranţa?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.