J.

Era o zi stranie de primăvară; o zi nepotrivită pentru nașterea unui uragan din senin. Nimeni nu poate ști de ce s-a întâmplat astfel. Ai venit atunci să te alung. Asta și voiam: să te alung, să-ți sfărâm orice speranță absurdă ce ai fi putut-o avea într-un viitor cu mine. Deși nu aveai… Să-ți distrug sistematic orice imagine pe care ți-ai fi format-o despre mine. Te plăceam, nu pot nega asta. Pot spune chiar că îmi erai dragă. Dar nu te iubeam. Nici nu eram convins că tu mă iubești. Am crezut că o să-ți treacă, odată ce te vei confrunta cu realitatea. Dar nu ți-a trecut… Nici nu te-am alungat. S-a întâmplat însă ceva ce nu credeam că este posibil: am fost atras de tine. Am trecut atât de aproape de buzele tale în acea primă zi… Nu știu de ce am vrut să te sărut. Pur și simplu… am vrut. Deși nu am făcut-o atunci. Nici a doua zi… A treia oară însă… Și așa a început.

J… Nu mi-a plăcut numele tău la început. Acum îl iubesc… Să nu fugi de mine, J. Sunt un trădător, un laș, un mincinos, știu… Și, în pofida lacrimilor mele, sufletul meu are în el și cristale de gheaţă pură. Le-ai văzut ocazional. Sunt o contradicție ambulantă. Probabil sunt nebun. Dar sunt nebunul tău. Dacă aș răspunde sincer la un test psihologic aș fi închis, fără îndoială. Așa, umblu liber și torturez suflete.

Mă pregăteam să mă retrag în hruba mea întunecată, când ai apărut și m-ai oprit. Unii vor spune că abandonat fiind de R, m-am aruncat în brațele tale. Dar cum puteam face asta, când tu nu voiai decât să fugi? Nu a fost aceasta intenția mea. Eu am vrut să te alung. Doar asta am vrut, o știi… Și, în schimb, m-am îndrăgostit de tine. Tot mai mult cu fiecare zi care a trecut. Până când n-am mai avut scăpare. Și ți-am oprit zborul ce se voia departe de mine.

Ai venit peste mine ca un uragan. Deși nu asta ai vrut, dimpotrivă: ai încercat mereu să te sustragi din brațele bestiei. Să fugi cât mai aveai timp și cât nu te legai fără scăpare de mine. M-ai ajutat să uit și mi-ai oferit speranță. În locul unei iluzii mi-ai oferit concretul. În locul durerii mi-ai oferit fericire. Și nu a trebuit să faci nimic pentru asta – doar să fii așa cum ești.

Frumoasă și fragilă ca o floare în mijlocul deșertului nemilos și lipsit de viață. Sălbatică și nesupusă precum o fiară neîmblânzită. Pură și neîntinată ca un izvor niciodată atins de vreo creatură. Elegantă și grațioasă ca o lebădă plutind parcă fără să atingă luciul apei. Aspră și impulsivă ca o regină lacedemoniană – regina mea. Blândă și suavă ca o șoaptă a zefirului. O mie de chipuri și pe toate le iubesc.

Suntem aproape acum – nu mai sunt multe zile până când va începe noua noastră viață. Te voi duce la marginea pământului, acolo unde umblă balauri care scuipă foc și suflă fum pe nări. Te voi duce în abis și ți se va părea că este paradisul. Nu te vei teme de nimic; nimeni nu-ți poate face rău având bestia alături. Nu te teme de întuneric – nimic rău nu se poate ascunde acolo, pentru că nu există monstru mai mare decât mine. Dar ție nu-ți voi face rău – îmi voi face rău mie înainte să-ți fac ție.

Simți ceea ce se naște în tine? Este speranța. Nu i te opune – las-o să crească. Las-o să te cuprindă și să-ți alunge demonii. Nu te voi abandona niciodată. Te voi iubi până la sfârșit. Iar de voi muri primul, mă voi întoarce, dacă voi putea. Nu te voi lăsa singură. Mă voi lupta cu moartea, cu Dumnezeu sau cu Diavolul și mă voi întoarce. Iubirea noastră va continua și dincolo de viață. Flacăra ce arde între noi va fi eternă.

Despre Ragnar

Nu mă căutaţi, pentru că nu sunt aici. Sunt pretutindeni... Sunt nicăieri... Am devenit una cu întunericul... Sunt numele rostit de mame la ceas de noapte, atunci când vor să-și sperie copiii. O șoaptă uitată în grădina paradisului ruinat. Coșmarul ce tulbură somnul abisului. Sunt eu: Ragnar.
Acest articol a fost publicat în Personale. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.