Timpul

Mă lupt cu timpul şi pierd lupta veşnic inegală. Aş vrea să dorm, dar timpul nici de asta nu-mi ajunge. Un ritm mi se încheagă-n minte: dar versul nu vrea să pornească şi suta de poeme nicicând nu va fi atinsă. Mereu ţes planuri şi la capăt nu le duc – de teamă: ce voi face odat-acestea încheiate? Vorbele curg… Dar nu aşa îmi curg ele-n minte: acolo nu-s nici virgule, nici puncte, nici paranteze sau semne de-ntrebare. Să eludăm gramatica? Fie.

Când vorbele-n cap aleargă şi încearcă afară să se strecoare nemijlocit fără sintaxă fără logică dar ştiu că tu le înţelegi pentru că de asta eşti aici nu ai citi ceea ce nu înţelegi iar ceea ce umblă prin mintea mea îţi este acum oferit în formă brută nu în premieră nu pentru ultima oară pentru că probabil voi mai scrie dar nu voi scrie aşa Adică aşa dacă unii au voie eu de ce nu aş avea lipseşte semnul de întrebare lipsesc toate semnele oricum nu contează recitind pentru o clipă ritmul tărăgănat m-a enervat şi am decis să închei aici.

Am nevoie de mai mult timp. De mult mai mult timp. Ştiu ce aş face cu acesta; dar poate mint şi nu aş face asta. Iar timpul se scurge implacabil şi în curând voi resimţi din plin că este tot mai puţin acel timp care mi-a mai rămas, dacă nu cumva am început deja să fiu apăsat de asta. Şi prima moarte – când ştii că nimic din ceea ce ai vrut n-a prins fiinţă – este poate mai cruntă decât a doua moarte. Şi nu poţi evita prima moarte; poate dacă ai norocul unei morţi subite, la o vârstă la care nu te-ai aştepta, când încă mai ai speranţe vane că vei putea scăpa de prima moarte, când încă mai ai aşteptări de la viaţă, când încă mai eşti…

Despre Ragnar

Nu mă căutaţi, pentru că nu sunt aici. Sunt pretutindeni... Sunt nicăieri... Am devenit una cu întunericul... Sunt numele rostit de mame la ceas de noapte, atunci când vor să-și sperie copiii. O șoaptă uitată în grădina paradisului ruinat. Coșmarul ce tulbură somnul abisului. Sunt eu: Ragnar.
Acest articol a fost publicat în Gânduri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Timpul

  1. Crisa zice:

    oare câștigă cineva în lupta cu ..timpul ??

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.