Cititorilor mei

Sau singurului meu cititor, depinde.
Este o noapte rece. Stelele tremură și ele pe cer de frig, iar în parcul din spatele blocului o pisică miaună sfâșietor, cerând parcă să fie primită într-o locuință călduroasă, făcându-mă să am mustrări de conștiință că nu pot salva toate animăluțele abandonate din lume. Of, biete suflețele triste… Este liniște; este în sfârșit liniște: s-a dus vara cu creaturile ei nocturne, bipede și urlătoare. Undeva, departe, un furnal scoate un fum alb care brăzdează orizontul întunecat. Dar să lăsăm asta…
A trecut o vreme de când n-am mai postat ceva pe blog, nu-i așa? Acest lucru nu s-a întâmplat pentru că nu am mai scris; dimpotrivă: în ultimele șase luni, am scris mai mult decât în ultimii trei ani, dar acele lucruri sunt scrise în câteva carnețele, și pur și simplu nu am avut timp să le transcriu în format electronic. Nu am timp nici acum, dar am hotărât să profit de câteva momente ceva mai libere și să dau un semn de viață.
Scriu, scriu mai mult ca oricând. Citesc, citesc aproape la fel de mult ca în adolescența timpurie, când mă apropiam de două sute de cărți pe an. Dar atunci când scriu și citesc sunt mereu departe de un computer. Iar timpul meu liber, care era oricum insuficient, s-a redus aproape de limita absurdului. M-am întrerupt acum dintr-o lectură necesară, un sacrificiu pe altarul științei, pentru a scrie câteva cuvinte. Aceasta reprezintă o altă veste: dacă literatura nu m-a vrut, știința m-a primit cu brațele (aproape) deschise. Se pare, așadar, că prima mea lucrare care va fi publicată va aparține genului științific. Vor fi mai multe, iar una dintre aceste lucrări va fi ceva ce nu s-a mai făcut în România până acum; doar în alte țări au existat lucrări asemănătoare, dar nu am identificat până acum una cu un subiect identic. Sper să iasă bine. Așa se explică și timpul liber inexistent: mă documentez serios pentru asta, citind lucrări peste lucrări.
Prin urmare, cel puțin în următoarele șase luni, prezența mea online va fi una rară și, atunci când va fi, de scurtă durată. Nu aștepta vești de la mine prea curând: va mai domni tăcerea încă o vreme neștiută. Dar într-o zi voi reveni, dacă doamna cea sumbră nu are alte gânduri.
La bună vedere!

Despre Ragnar

Nu mă căutaţi, pentru că nu sunt aici. Sunt pretutindeni... Sunt nicăieri... Am devenit una cu întunericul... Sunt numele rostit de mame la ceas de noapte, atunci când vor să-și sperie copiii. O șoaptă uitată în grădina paradisului ruinat. Coșmarul ce tulbură somnul abisului. Sunt eu: Ragnar.
Acest articol a fost publicat în Jurnal. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Cititorilor mei

 1. Ioana zice:

  Atata timp cat tacerea asta se intampla pentru ca esti ocupat cu proiecte frumoase,totul e ok.Mult succes!Dar mai da cate un semn de viata,asa,din cand in cand.Eu chiar te citesc!

  Apreciat de 2 persoane

 2. Crisa zice:

  toamna aduce inspirație și vise 🙂
  frumos semn de viață:)…iar pe mine m -ai trimis (nu știu de ce)..la un cântecel drag mie …

  ah..sper că doamna cea sumbră să nu aibe alte gânduri …,

  Apreciat de 1 persoană

 3. Iosif zice:

  Chiar daca nu ne cunoastem, si ne-am duelat putin în idei, totusi simt lipsa unui adversar onest cu care m-as putea antrena în lupta pentru Adevar si pentru razboiul final al erei pamântesti si al noului început de era spirituala, cereasca, cosmica…
  Mult succes pe toate planurile si dimensiunile activitatilor tale, stimate domn, Ragnar !

  Apreciază

 4. fara nume zice:

  Admite ca blogul asta isi da obstescul sfarsit, rip.

  Apreciază

  • Ragnar zice:

   Ce îți pasă ție, trecătorule, despre starea de însuflețire sau dimpotrivă a acestui blog? Simțeai cum se revarsă ironia din tine și ai găsit întâmplător acest loc? Mergi mai departe și încearcă să-ți pese mai puțin de lucruri care nu ar trebui să te preocupe.

   Apreciază

 5. Iosif zice:

  Ragnar, permite-mi te rog,sa-ti urez cu drag, din suflet, sarbatori fericite împreuna cu cei dragi tie si sa-ti transmit virtual un colind traditional !
  Sqa se nasca în ieslea sufletului tau, credinta, speranta si IUBIREA neconditionata !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.