Prima întâlnire

Timpurile se schimbă, iar relațiile dintre femei și bărbați nu mai sunt ceea ce au fost odată. Se pare că nici acea primă întâlnire nu mai este ca odinioară. Sursa principală a informaţiilor mele este C.C., dar am aflat asta şi de la alţii.

Încă de la început am știut că C.C. nu este la fel ca restul femeilor. După discuțiile cu colegele sale de muncă, vine acasă și îmi spune absolut tot ceea ce a vorbit cu acestea. Le toarnă, mai bine zis. Așa am aflat despre faptul că femeile moderne nu mai au timp de întâlniri fără rost. Trec la fapte, direct de la prima întâlnire. Aparent, dacă nu inițiezi o partidă de sex la prima întâlnire, nu vei mai vedea o a doua șansă cu tipa respectivă. Cică ești nepregătit pentru o relație și lipsit de curaj. Bine, asta şi chestia legată de ideea că sexul este extrem de important într-o relaţie şi, probabil, vor să verifice marfa înainte. Stați puțin! Ce se întâmplă aici?! Unde erau femeile astea acum zece ani? Se pare că lumea s-a schimbat, și s-a schimbat în bine. :mrgreen: Glumesc, desigur. [Probabil.]

Interesant mi se pare faptul că multe dintre aceste femei au doar vreo douăzeci de ani şi ceva, nu sunt trecute de treizeci de ani, ca să se poată susţine teza intrării în criză de timp în tentativa de a-şi găsi un partener. Ce s-a întâmplat cu romantismul? A murit cu totul? Cred că această supraestimare a importanței sexului în cadrul unei relații va avea efecte nebănuite asupra duratei legăturilor matrimoniale pe viitor. Supraevaluând partea fizică și subestimând importanța părții spirituale a relației, cuplul va ajunge în mod inevitabil într-o bună zi la întrebarea: cine este această persoană cu care-mi împart viața? Deoarece, la un moment dat, cei dor vor trebui totuși să se ridice din pat și să vorbească, constatând că nu au absolut nimic în comun. Dureros va fi însă faptul că va fi tardiv, atunci când vor ajunge la această concluzie. Timpul nu se mai întoarce.

Mi se pare jalnic faptul că multe femei își aleg partenerul de viață din alte considerente decât iubirea. Da, am auzit toate tâmpeniile gen „dragostea nu ține de foame etc.”, dar văd femei trecute de 40 de ani, care regretă amarnic faptul că au ales să trăiască alături de niște bărbați răi, iar după ce le-au turnat câțiva copii cretini, s-au despărțit de aceștia și acum își caută iubirea pierdută. Prea târziu, dragele mele. I-ați respins pe tipii „buni” la tinerețe, alegând tot felul de bărbați nepotriviți din motive care atunci vi se păreau mai mult sau mai puțin justificate. Păi, ghiciți ce? Tipii „buni” sunt luați acum, probabil prinși în mrejele unei curve sau mai rău. Nu veți mai găsi decât aceiași bărbați nepotriviți, abandonați poate de altele ca voi. Trist, dacă vă gândiți că l-ați respins pe același băiat bun, pentru care o invidiați pe „curva aia„, atunci când erați tinere, doar pentru că nu v-a invitat în pat de la prima întâlnire sau pentru că era sărac și nu v-a dus la Heritage.

Despre Ragnar

Nu mă căutaţi, pentru că nu sunt aici. Sunt pretutindeni... Sunt nicăieri... Am devenit una cu întunericul... Sunt numele rostit de mame la ceas de noapte, atunci când vor să-și sperie copiii. O șoaptă uitată în grădina paradisului ruinat. Coșmarul ce tulbură somnul abisului. Sunt eu: Ragnar.
Acest articol a fost publicat în Felurite. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Prima întâlnire

 1. Ești un bun psiholog, dar problemele nu sunt chiar atât de simple, și de radicale. Suntem diferiți, și asta este foarte bine.
  Ai încercat să vezi lucrurile și din perspectiva femeii? Poate că ai descoperi lucruri interesante. Și, cumva, ai fi mai înțelegător.

  Apreciază

  • Ragnar zice:

   Nu este nimic mai important decât fericirea. Alegând un parteneriat din alte motive decât iubirea este fundamental greșit. Femeile care aleg astfel pot obține stabilitate financiară, gene sănătoase pentru copiii lor etc., dar nu vor obține niciodată fericirea. Povestea cu femeile slabe și discriminate aparține secolelor trecute.

   Apreciază

  • Am citit ce spune Cosmin și ce i-ai răspuns = despre relația-individ/societate. Nu prea cred că , în esență , ne schimbăm, nimeni nu se schimbă pe nimeni, depinde ce fel de oameni întâlnești.Sau, schimbări sunt, doar în aparență.
   Cum ajung unii sus de tot? De ce „cad„ alții?
   Răspunsul este tocmai aici- depinde în ce tip de relații intri sau ajungi din întâmplare/neatenție/ voit etc.
   Dacă ar fi să mă gândesc la mine, asta aș „admira„- lupt cu piedica asta, nu permit să mi se ia libertatea. Eu sunt eu, nu ce ar vrea altcineva să fiu.
   Chestia este că lucrurile nu sunt, cum spuneam, prea simple.

   Apreciază

 2. lili3d zice:

  Există şi ,,tipi buni”?

  Apreciază

 3. Pingback: duzina de cuvinte – 18 – aberatii « Rokssana's Blog


 4. Este adevărat că s-au schimbat multe în ultimii ani… cam de la așa-zisa „revoluție”. Este o situație fără precedent în care cele două facțiuni: femei și bărbați, au avut câte ceva de pierdut. În toți acești ani ne-am uitat obiceiurile și am adus altele de import apoi într-o zi am descoperit cu stupoare că a murit bunul simț… fiind prea ocupați cu marele nimic care ni s-a deschis în democrație. Nu a plâns nimeni pentru această pierdere și nu a fost nimeni să-i pună o floare pe catafalc…între timp poate că a sucombat și romantismul… apoi exact cum sugerat și tu a murit iubirea ori doar s-a voalat…
  Suntem vinovați de ce se întâmplă… bărbați și femei deopotrivă deoarece am permis unora fără scrupule să ne conducă apoi aceștia au început să ne otrăvească cu mesaje subliminale apoi minciuni strigate în gura mare în toată mass-media după care le-am permis să ne scadă nivelul cu manele și telenovele. Ocupați fiind să urmărim tot acest gunoi, am uitat ce era important pentru noi…
  O zi minunată!

  Apreciază

  • Ragnar zice:

   Într-adevăr, societatea modernă materialistă are o mare vină pentru tiparele de gândire ale femeilor și bărbaților, dar cine formează această societate? Nu cumva, noi? Lăsându-ne atrași de direcția curentului, renunțăm la însăși individualitatea noastră.
   O seară plăcută!

   Apreciază

 5. Pingback: Imoralitate cu aromă de cafea « • Gabriela Elena •

 6. Pingback: Iarna vrajbei noastre « Ioan Usca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.